Nieuws

2023-04-30 16:51:00

Zuiveringssysteem wacht op certificering

30 april 2023

Als Friese Wetsus start-up ontwikkelden wij een zuiveringsinstallatie voor de pleziervaart: de Nautic Waterloo. Het krijgt in 2023 het verplichte certificaat van typegoedkeuring. Waarschijnlijk als eerste zuiveringsinstallatie ter wereld.

Wie ongezuiverd toiletwater loost, brengt ziekmakende bacteriën in het oppervlaktewater. Daarom is er een wettelijk loosverbod. Met in het vooruitzicht: strengere handhaving en verplichte verzegeling van de toiletafvoer aan boord.

Afvalwater veilig lozen in oppervlaktewater

Daarom ontwikkelden wij de Nautic Waterloo. Hiermee desinfecteer en verwerk je het toiletwater aan boord. Daarna kun je het veilig lozen in het oppervlaktewater.

Certificering op komst

Er kwam niet eerder een zuiveringssysteem voor de pleziervaart op de markt. Dat maakt certificering een moeizaam traject. Na uitgebreid voorbereiden en testen, is het certificeringstraject in volle gang. Wij verwachten het officiële certificaat van typegoedkeuring in 2023.

Zuiveringssysteem toiletwater eind 2023 op de markt

Zodra de certificering rond is, starten wij de productie van de Nautic Waterloo. Wij schatten in dat de Nautic Waterloo tussen de 4.000 en 4.500 euro gaat kosten. Als meer dan 50 mensen het zuiveringssysteem bestellen, gaan de productiekosten én de verkoopprijs met 250 euro per unit omlaag.

Schrijf je alvast in voor de verkoop.

Je krijgt 250 euro korting

We introduceren de Nautic Waterloo voor een zo laag mogelijk bedrag. Naar schatting kost de zuiveringsinstallatie 3.950 euro.

Schrijf jij je vrijblijvend in voor de verkoop? Dan krijg je sowieso 250 euro korting. En: afhankelijk van onze productiekosten verhogen we deze eerste inschrijverskorting.

Inschrijven voorverkoop